NapenergiaSaját napelem

Melyik kivitelezőt válasszam?

Napelemes rendszert  több kiváló cég tud kivitelezni az országban. A napelem telepítése az egész folyamatból 1-2 nap.  A neheze az, amikor a hivatalos ügyeket papírmunkát banki kölcsönt, közjegyzőt,  engedélyeztetést, energetikai tanúsítványt helyszíni szemlét kell intézni. Több napi papírmunka. Várakozás a bankra és az áramszolgáltatókra.  Pontosan kitöltött nyomtatványokra, igazolásokra van szükség,  ezért  az idő- és pénzveszteség elkerülése miatt érdemes olyan kivitelezőt választani minden segítséget meg tud adni.

Ebben a kérdésben legyen körültekintő!

Nézze meg a kivitelező ajánlatát alaposan. Van aki az engedélyeztetésben is  segít, plusz  részben átvállalja annak költségeit. Olyan kivitelezőt keressen akinek az árajánlatán látható hogy  jól átgondolt munkát végez, 10-20 év múlva is  jelen lesz amikor a rendszerünket TMK-zni kell.  A felkészült  kivitelezők  a Banki ügyintézés előkészítésében is jelentős segítséget adhatnak. Több napi papírmunka toporgás idegeskedés terhét veszik le a vevő válláról ezzel. Igaz hogy a személyes ügyintézéstől (aláírás a bankfiókban)  nem tudják megkímélni a vevőt, de  ha kölcsönből épül a rendszerünk   jól előkészített paksamétával kell a bankhoz fordulni.

Egyes kivitelezők olyan szerelési módszereket választanak, amellyel nullára lehet csökkenteni a meghibásodás lehetőségét. Mások viszont több olyan “okos módszert” használnak,  ami ugyan pár százalékkal növeli a termelhető  energiamennyiséget, viszont e miatt sokkal több bennük a hibalehetőség. 

Gondolja át hogy nem a maximumra van szüksége egy átlagos háztartásnak,  hanem a nulla karbantartás melletti optimumra.  Erre keressen kivitelezőt.

Ha készpénzért vásárolja  meg…

growatt hálózati adapter

a napelem rendszerét, akkor sokkal gyorsabb, akár fele annyi idő telik el  a kezdéstől az beüzemelésig. Ebben az esetben egyes kivitelezők jelentős árengedményt is adnak. Van aki ajándék WIFI jeladót szerel be ami később nagy segítség lehet.   Ezen felül ugyan úgy átveszik a papírmunka nagy részét! Ajánlanak profi energetikust akinek a  szakvéleményét a szolgáltató elfogadja. Eljárnak az engedélyeztetési ügyében.

 

Jótállás és garanciagrowatt inverter

A napelem rendszerekben többféle jótállás található. Egyik az az elektromos berendezésekre vonatkozó jótállás amit minden háztartási gépre megkapunk (hűtő mosógép vasaló stb.).  A rendszer lelke és talán legdrágább alkatrésze az INVERTER Az inverterre 5 év gyári garancia van. Ezt lehet növelni +5 +10 +15 +20 évvel külön költséggel. Nyilván nem éri meg +5  évnél nagyobb garanciát venni mert a plusz pénzből már újat is lehet szerezni. Van olyan kivitelező aki elve +5  (  tehát összesen 10)   év  garanciával szereli a rendszerünket.  Fontos hogy ennél az eszköznél ha meghibásodás lép fel az nagyon hamar kiderül, 1 éven belül. Olyan kivitelezőt válasszon akinek van raktárkészlete, és határozottan elmondja hogy 1-2 napon belül csere eszközt biztosít teljes szereléssel együtt.  Nem véletlen hogy itt a Growatt  Inverter képét mutatom be. Nagyon stabil hátterű forgalmazója van Magyarországon. A legmagasabb követelményeknek  megfelelő berendezés.

 

A másik fő elem maga a napelem panel. Ennek kiválasztását szakemberre kell bízni.  A napelem panelekre a gyártó azonnal 25 év  teljesítmény garanciát vállal.   Nincs benne mozgó alkatrész, nagyon sokat bír, jégesőt, havat szelet. Érdemes megnézni egy két videót ahogy autóval átmennek egy napelemen (amire a ferde tetőnkön nem lesz nagy esély)  vagy öklömnyi jéggel bombázzák, és meg sem kottyan neki.  A teljesítményre 80% körüli garanciát adniak 25 évre. Itt fontos tudni hogy az első napelemes rendszerek már több mit 60 éve hibátlanul működnek és a teljesítményük elég jó ahhoz hogy a tulajdonos ne akarja leszerelni vagy kicserélni őket. Inkább bővít.

Ezen felül a szerelési garancia is fontos. Minél egyszerűbb a rendszerünk, minél kevesebb az “okos alkatrész” a tetőn, annál üzembiztosabb!  Olyan kivitelezőt válasszon aki részletes tájékoztatást ad a szerelési garanciáról. Képes jól alkalmazkodni a speciális igényekhez is, amelyet nem tudunk változtatni mert a ház elhelyezkedése adott. Támaszkodjunk a készülék ajánlat vizsgálatakor a rangos márkanevekre, ők adják az egyik legnagyobb biztonságot.


A  képre kattintva máris kalkulálhatja rendszerének költségeit, egy megbízható kivitelező weboldalán.  e-mailben küldik az eredményt.

ingyen villanyáram

 

Megosztom

Komment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..